Часовий пояс UTC + 2 годин





Створити нову тему Відповісти  [ 2 повідомлень ] 
  Версія для друку

Підготування сировини та закладання силосу
Автор Повідомлення
ПовідомленняДодано: 11 грудня 2015, 11:57 
Аватар користувача

З нами з:23 січня 2013, 16:34
Повідомлень:233
Звідки: м. Київ
Якісний силос представляє собою важливий основний корм для молочної та м’ясної худоби. Він виготовляється із зеленої маси фуражних культур шляхом їхнього консервування. Важливим моментом правильного перебігу консервування є створення відповідних умов для ферментації без доступу кисню, особливо під час зберігання корму. При цьому сам процес консервування силосу складається із двох основних етапів. Умовно їх можна назвати кисневою, або аеробною та безкисневою, або анаеробною фазами.

Перша фаза
Так, під час кисневої фази в рослинних клітинах все ще відбуваються процеси дихання, в результаті яких розкладаються запаси вуглеводнів та білків, а також вивільняється енергія. Під час дихання через втрату поживних рослин корм частково втрачає поживність. Таким чином, перебіг кисневої фази при закладанні силосу необхідно зводити до мінімуму. Однак уникнути її повністю не вдасться, через що, залежно від якості закладання корму на зберігання та навколишніх умов, вона може тривати від декількох годин до декількох днів.

Більше того, під час дихання і перетворення поживних речовин виділяється тепло. При цьому процес нагрівання може бути настільки інтенсивним, що призведе до руйнування поживних речовин корму і втрати його поживної якості. До того ж, такий корм з часом стає добрим субстратом для розвитку гнильної мікрофлори і надалі погано поїдається тваринами при згодовуванні.

Слід також зазначити, що при тривалому доступі до зеленої маси кисню, особливо за умови забруднення її ґрунтом іще під час скошування, у ній активно розвиваються небажані мікроорганізми, зокрема клостридії. Їхній активний розвиток перешкоджає перебігу необхідного для консервування силосу молочно-кислого бродіння, пригнічує розвиток сприятливої мікрофлори та становить загрозу для здоров’я тварин при подальшому згодовуванні. Сам по собі такий корм не має ані гарного смаку, ані запаху, і також поїдається тваринами дуже неохотно. Відповідно, важливими моментами для отримання високої якості корму ще на перших етапах його закладання на консервування і зберігання є забезпечення якомога коротшої кисневої фази. Досягти цього вдається завдяки доброму подрібненню зеленої маси, що дозволяє її якісно ущільнювати з уникненням прошарків повітря чи пустот, а також герметичному закриттю відповідною плівкою, що додатково перешкоджає доступу до корму повітря і кисню вже під час зберігання. Інакше доволі великий зовнішній шар силосу псуватиметься, і не буде придатним до згодовування.

Друга фаза
http://agro-business.com.ua/suchasne-tv ... ylosu.html


Догори
 Профіль Відправити приватне повідомлення E-mail  
 

Re: Підготування сировини та закладання силосу
ПовідомленняДодано: 05 липня 2016, 14:21 
Аватар користувача

З нами з:23 січня 2013, 16:34
Повідомлень:233
Звідки: м. Київ
Стабільність силосу: як результат правильної заготівлі, зберігання та відбору при згодовуванні
Враховуючи велику частку силосу у загальному раціоні великої рогатої худоби, його якість суттєво визначає продуктивність тварин, впливає на збереження їхнього здоров’я та подовження строку продуктивного використання.
Поряд із високою поживністю для силосу велику роль відіграє його стабільність. Чим більш стабільний корм, тим краще він зберігається, і тим більш прогнозовано протікають у ньому процеси консервації. Важливою характеристикою стабільного корму є також низькі втрати поживних речовин під час зберігання та використання. Саме стабільний корм можна з впевненістю включати до раціонів та враховувати за поживністю при їхньому балансуванні. Він також максимально довго зберігає свої поживні характеристики і добре поїдається коровами.
http://www.agro-business.com.ua/suchasn ... vanni.html


Догори
 Профіль Відправити приватне повідомлення E-mail  
 

Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 2 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 2 годин


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB